Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Řidička na jablunkovsku nadýchala skoro tři promile 

Řidička na jablunkovsku nadýchala skoro tři promile

Jednačtyřicetileté řidičce osobního motorového vozidla Škoda Octavia bylo naměřeno skoro tři promile alkoholu v dechu. Ženu značně ovlivněnou alkoholem zastavili a kontrolovali policisté obvodního oddělení Jablunkov v obci Dolní Lomná v průběhu dopravně bezpečnostní akce. Dne 27. června 2017 bylo řidičce sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí až jeden rok za mřížemi. 

Hoteloví hosté přišli o své finance

Dosud neznámý pachatel v hotelovém objektu v obci Bílá vnikl v uplynulých dnech do dvou neuzamčených, ale uzavřených hotelových pokojů prvního patra hotelu i přes to, že kování dveří bylo ve tvaru koule bez kliky. Pachatel jednasedmdesátiletým ženám odcizil finanční hotovost, kterou měly uschovanou ve svých kabelkách. První poškozené byla odcizena finanční hotovost za více jak šest tisíc korun, druhé ženě byla krádeží způsobena škoda v dosahující částce dva tisíce pět set korun.

Za přečin porušování domovní svobody a přečin krádež hrozí pachateli až tříletý trest odnětí svobody. 

Posprejoval autobusovou zastávku

Policisté obvodního oddělení v Nošovicích přijali v těchto dnech oznámení o poškození autobusové zastávky. Tuto dosud neznámý pachatel v době od 24. června 2017 do 25. června 2017 v obci Morávka poškodil tak, že na ni nastříkal černou, šedou a červenou barvou několik obrazců a nápisů. Nástřiky poškodil nejen venkovní a vnitřní fasádu autobusové zastávky, ale také nástěnku s jízdními řády, čímž způsobil škodu na poškození v předběžné výši padesát tisíc korun. 

Za přečin poškození cizí věci může být pachateli uložen trest odnětí svobody v délce trvání až na jeden rok. 

nprap. Karolína Bělunková
Skupina tisku a prevence
Územní odbor Frýdek-Místek
29. červen 2017

vytisknout  e-mailem