Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdcekomístecka

Frýdek-Místek - Z hospodářské budovy odcizil malotraktor 

Policisté obvodního oddělení v Hnojníku přijali o tomto víkendu oznámení o krádeži malotraktoru z hospodářské budovy v obci Ropice. Malotraktor dosud neznámý pachatel odcizil osmapadesátiletému majiteli, který jej měl uschován v hospodářské budově poblíž rodinného domu. Spolu se zahradním strojem, jehož hodnota dosahuje částky čtyřiceti tisíc korun, si neznámý pachatel odnesl i motorovou pilu za skoro tři tisíce korun. 

Policisté v současné době prověřují veškeré okolnosti směřující ke zjištění osoby pachatele uvedeného skutku.   

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádež, za což může být pachateli po jeho dopadení uložen až dvouletý trest odnětí svobody. 

Na zasněžené vozovce dostal smyk a havaroval

O tom, že především v tomto období, se musí jezdit obzvlášť opatrně, se včerejšího dne krátce před polednem přesvědčil i řidič osobního motorového vozidla Hyundai. Osmačtyřicetiletý řidič nezvládl při sjíždění z kopce v důsledku zasněžené komunikace průjezd levotočivou zatáčkou nacházející se v obci Bukovec na Třinecku. Na vozovce dostal smyk a následně vyjel vpravo mimo pozemní komunikaci, kde narazil do svodidla a dopravního značení. Naštěstí se tato dopravní nehoda obešla bez zranění, alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Vlivem této dopravní nehody byla na vozidle způsobena škoda za skoro 250tisíc korun.

Řidiči všech motorových vozidel by měli především v těchto zimních měsících jezdit velmi opatrně a obezřetně s přihlédnutím k aktuálnímu stavu vozovky. 

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
22. ledna 2018

vytisknout  e-mailem