Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství v Ostravě

MŘ Ostrava - při silniční kontrole zjistili, že měl vykrást karavan a poté odcizit i vozidlo 

Noční hlídky, silniční kontroly a mít takzvaný šestý smysl, o tom hovoří noční služba policistů z oddělení hlídkové služby Ostrava. V minulém týdnu v nočních hodinách se dvojice policistů rozhodla zkontrolovat projíždějící vozidlo, které jelo po ulici 28. října v Ostravě-Mariánských Horách směrem na Porubu. Měla to být běžná rutinní kontrola, která se během okamžiku obrátila v pronásledování. Na výzvu k zastavení řidič vozidla Ford S-Max nereagoval, pokračoval dál v jízdě a úplně ignoroval také zvukové znamení. Samotná akce byla ukončena až na parkovišti nákupního centra v Ostravě-Třebovicích, kdy řidič zastavil a s rukama nad hlavou naznačoval, že již bude s policisty spolupracovat. Následnou kontrolou policisté zjistili, že 21letý muž není držitelem řidičského oprávnění a také nebyl schopen předložit doklady k vozidlu. Navíc se ukázalo, že měl řídit auto jak pod vlivem alkoholu, tak i drog. To však nebylo jediné zjištění, které na policisty čekalo. Během silniční kontroly muži zákona slyšeli ve vysílačce relaci, že se pátrá po odcizeném vozidlu značky Ford S-Max. Okamžitě pojali podezření, že právě kontrolovaný řidič by mohl mít s odcizením auta něco společného, proto ho zadrželi.

Ukázalo se, že před samotnou silniční kontrolou měl 21letý muž společně ještě s komplicem během hudebního festivalu násilně vniknout do karavanu, ze kterého měli odcizit dioptrické i sluneční brýle, boty, power banku, batoh, ve kterém byla horolezecká výzbroj, ale také klíče od osobního vozidla značky Ford S-Max. Jak nakonec podezřelý muž uvedl, poté se na místo činu vrátil s tím, že se chtěl v autě jen projet a poté ho někde nechat odstavené. Odcizené věci se policistům podařilo zajistit a vrátit poškozeným.

Policisté z obvodního oddělení Ostrava-Mariánských Hor zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny podezřelým hrozí až dva roky za mřížemi.

dne 28. července 2023
por. Bc. Eva Michalíková

Odkazy do noveho okna

Foto odcizeného vozidla

Foto odcizeného vozidla 

Detailní náhled

Foto vloupání do karavanu

Foto vloupání do karavanu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem