Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dopadli pachatele vloupání

ŽĎÁRSKO: Muž byl zadržen při útěku z místa činu 

Policistům z Nového Města na Moravě se dnes v noci podařilo přímo při činu dopadnout muže, který se vloupal do prodejny v obci Bobrová. Hlídka pachatele zadržela při útěku z objektu. Policisté muži sdělili podezření z trestného činu, za který mu hrozí až tři roky vězení.

Dnes v jednu hodinu v noci získali policisté poznatky k tomu, že mělo dojít k vloupání do prodejny smíšeného zboží v obci Bobrová. Na místo proto ihned vyjela hlídka novoměstského obvodního oddělení. Při příjezdu k prodejně si policisté všimli muže, který vyběhl z objektu a utíkal pryč. Policisté ho okamžitě začali pronásledovat a nedaleko prodejny ho zadrželi. Následně zjistili, že se jedná o šestapadesátiletého muže z Karvinska. Zadrženého převezli na služebnu.

Do místa vloupání poté vyjel také policejní psovod k propátrání okolí a dále kriminalistický technik, který provedl ohledání místa činu a zajistil stopy. Při ohledání policisté zjistili, že pachatel rozlomil zámek vstupních dveří a vnikl do objektu. Tam poškodil dveře vedoucí do prodejních prostor, kde do přinesených igelitových pytlů naskládal velké množství cigaret v hodnotě 28 tisíc korun. Při tom byl ale vyrušen policejní hlídkou, odcizené zboží zanechal na místě a dal se na útěk. U pytlů s odcizenými cigaretami našli policisté také tašku s nářadím, které pachatel použil k násilnému vniknutí do prodejny.

 Zadrženému muži, který se k činu přiznal, dnes policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a ve věci vedou zkrácené přípravné řízení. Vzhledem k tomu, že muž byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již několikrát odsouzen, hrozí mu nyní trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

25. srpna 2016

vytisknout  e-mailem