Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatele policisté rychle vypátrali

TŘEBÍČSKO: Muž se vloupal do rodinného domu 

Třebíčští policisté velmi rychle dopadli pachatele, který se pokusil vloupat do rodinného domu. V sobotu 13. února přijali policisté před třetí hodinou odpoledne na tísňové lince 158 oznámení od ženy, která uvedla, že se do jejich domu snažil vloupat pachatel, když zjistil, že jsou v domě lidé, z místa utekl. K rodinnému domu v části Horka – Domky okamžitě vyjela policejní hlídka.

Policisté během krátké doby podezřelého muže nedaleko rodinného domu vypátrali. Muž měl u sebe předměty, u kterých vzniklo podezření, že mohly být použity při páchání trestné činnosti. Předměty policisté zajistili. Podezřelého čtyřicetiletého muže zadrželi, převezli ho na oddělení policie a umístili do policejní cely. Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti již opakovaně soudně trestán. Vloni v únoru byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který si ve věznici odpykal.

Na základě prověřování policisté zjistili, že podezřelý muž po přelezení branky přišel k rodinnému domu a za použití přineseného nářadí se snažil otevřít vchodové dveře. To se mu částečně podařilo, dovnitř se ale nedostal, protože v tom pachateli zabránili obyvatelé domu. Když muž zjistil, že rodinný dům není prázdný, z místa utekl, a následně ho zadrželi policisté. Poškozením zámku dveří vznikla škoda přibližně 500 korun.

Na základě shromážděných důkazů sdělil policejní inspektor čtyřicetiletému muži podezření z přečinu krádeže vloupáním a přečinu porušování domovní svobody, oba trestné činy spáchané ve stádiu pokusu. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

15. února 2016

vytisknout  e-mailem