Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Prodávali pervitin

SVITAVSKO - Zahájili jsme trestní stíhání dvou mužů pro nedovolenou výrobu a distribuci pervitinu. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoV prvním případě jsme zahájili trestní stíhání čtyřicetiletého nezaměstnaného recidivisty a narkomana z Moravskotřebovska. Viníme jej ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, kterého se měl dopouštět od loňského roku do současnosti. V této době měl zobchodovat v desítkách případů nejméně 16g pervitinu, a to i přes skutečnost, že byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech soudem potrestán.

V současné době mu v případě prokázání viny před soudem, hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Ve druhém případě se jedná o čtyřiadvacetiletého, již dříve trestaného a nezaměstnaného, muže z Litomyšlska. Jeho obchodování s drogou mělo začít již v roce 2017 a pokračovat do současné doby. I v jeho případě se má jednat o desítky případů. Celkově měl rozprodat nejméně 24g této návykové látky, kterou dříve sám užíval. Dle jeho slov v současné době užívá pouze marihuanu.

Za přečin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, hrozí v mladému muži v případě prokázání viny před soudem, trest odnětí svobody až na pět let.

15. května 2020
por. Mgr. Ondřej Zeman

vytisknout  e-mailem