Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Krádež motorových pil

SVITAVSKO – Zadržený muž je ve vazební věznici. 

Ilustrační foto PČRIlustrační foto PČRSvitavští kriminalisté po oznámení krádeže zahradní techniky pátrali po horké stopě pachatele, na které podezřelého muže v Příbrami zadrželi.

Pětačtyřicetiletého muže z Příbrami následně obvinili z pokračujícího zločinu krádež a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Obviněnému kladou za vinu, že řídil osobní vozidlo značky Opel Astra z Příbrami do Litomyšle, kde v pátek 23. října 2020 ve večerních hodinách násilím vnikl do prodejny se zahradní technikou a z prodejních stojanů odcizil pět různých typů vystavených motorových pil značky Stihl. Po krádeži odjel po stejné trase zpět do Příbrami. O dva dny později společně se zatím nezjištěnými dvěma komplici stejným způsobem odcizil dalších 13 kusů motorových pil, jednu aku rozbrušovací pilu včetně akumulátoru, jednu aku pilu, motorový řezací stoj vše od značky Stihl a navíc jedno elektrické bourací kladivo značky Milwaukee. Nezákonným obohacením vznikla majiteli prodejny škoda na odcizeném zboží za bezmála 311 tisíc korun a na poškozeném zařízení prodejny dalších 8 tisíc korun.

Obviněný muž se měl majetkového protiprávního jednání dopustit v době nouzového stavu. Navíc měl řídit vozidlo, což mu Okresní soud v Příbrami rozsudkem zakázal. Stejný soud mu za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech opakovaně udělil nepodmíněný trest odnětí svobody.

Kriminalisté na základě zjištěných informací podali cestou státního zástupce návrh na vzetí obviněného do vazby. Soudce návrhu vyhověl a v současné době probíhá jeho trestní stíhání ve vazební věznici, kam ho policisté eskortovali.

6. listopadu 2020
por. Mgr. Lenka Vilímková

vytisknout  e-mailem