Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Rozsáhlá pátrací akce

PELHŘIMOVSKO: Pohřešovaný muž byl nalezen mrtev 

Tragickým koncem skončilo pátrání po pohřešovaném starším muži na Pelhřimovsku. V neděli 22. července přijali policisté po sedmé hodině večer oznámení o pohřešování muže v obci Lukavec. Blízcí příbuzní o něho měli obavu, neboť se nevrátil v obvyklou dobu domů a nebyl kontaktní. Nejprve pátrali po muži sami, když ale vyčerpali všechny možnosti, obrátili se na policii.
Policisté okamžitě zjistili popis pohřešovaného a všechny další podstatné údaje a začali po pohřešovaném pátrat. Informace o pohřešování předali všem policejním hlídkám. Prověřili zdravotnická zařízení. Na základě získaných informací policisté vytipovali lokalitu, kde by se muž mohl nejpravděpodobněji nacházet, a to okolí obce Týmova Ves. Začali organizovat pátrací akci s nasazením co největšího počtu policistů a hasičů. Zároveň policisté prověřovali další příbuzné a vyžádali nasazení policejního vrtulníku. Na místo přijeli také policejní psovodi. Spolu s dalšími policisty a více než třemi desítkami příslušníků sborů dobrovolných hasičů z okolních obcí začali lokalitu propátrávat. Po pohřešovaném pátrali zejména dobrovolní hasiči z Pacova, obcí Lukavec, Jetřichovec a Želiv. Do pátrání se v noci zapojil také policejní vrtulník s termovizní. Po třetí hodině v noci se policistům podařilo při pozemním pátrání nalézt na polní cestě mobilní telefon pohřešovaného muže.
Rozsáhlá pátrací akce pokračovala v dané lokalitě systematicky také ráno, během dopoledne a intenzita pátrání nepolevila ani odpoledne. Špatná zpráva přišla po půl druhé odpoledne. Muž byl při pátrací akci nalezen mrtev v mokřadu u rybníka ve směru na obec Mezilesí.
Na základě prvotního šetření policistů a ohledání lékařem nebylo zjištěno na smrti muže cizí zavinění. Byla nařízena zdravotní pitva. Příčinu a okolnosti smrti muže policisté prověřují.
 
 
Chtěli bychom poděkovat všem místním občanům, dobrovolným a profesionálním hasičům a rovněž zástupcům místních samospráv, kteří se do pátrání aktivně zapojili a při pátrací akci obětavě pomáhali,“ řekl npor. Mgr. Jindřich Sůva, vedoucí Obvodního oddělení Pacov.
 
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
24. července 2012

vytisknout  e-mailem