Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté odhalili pěstírnu konopí

HAVLÍČKOBRODSKO: Muž pěstoval konopí ve zchátralém objektu 

Kriminalistům se podařilo odhalit pěstírnu konopí v obci na Ledečsku. Dvaapadesátiletý cizinec pěstoval velké množství rostlin ve starém hospodářském objektu. Přitom měl také neoprávněně odebírat elektrickou energii. V současné době je vyšetřován ve vazbě.

Havlíčkobrodští kriminalisté získali začátkem tohoto týdne poznatky k možné pěstírně konopí, která by se měla nacházet ve starém hospodářském objektu v obci na Ledečsku. V pondělí odpoledne proběhla v uvedeném objektu prohlídka jiných prostor, při které kriminalisté našli vestavěnou pěstírnu. Navíc byly v budově provedeny změny na rozvodech elektřiny tak, aby odběr energie nebyl zaznamenán. V pěstírně kriminalisté zajistili přes 500 rostlin a veškeré potřeby pro jejich pěstování a množení. Na místě zadrželi dvaapadesátiletého cizince, občana sousedního státu, kterého umístili do policejní cely.

Zadržený muž se kriminalistům k pěstování konopí přiznal. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a pro přečin krádeže. „Muž je obviněn z toho, že jako majitel zchátralého objektu na Ledečsku vybudoval pěstírnu, kde minimálně během letošního června pěstoval a množil rostliny konopí. Navíc měl v objektu provést změny na elektroinstalaci a načerno odebírat elektrickou energii. Tím způsobil energetické společnosti škodu nejméně za padesát tisíc korun“, uvedl npor. Bc. František Šteidl, vedoucí havlíčkobrodských kriminalistů.

Vzhledem k tomu, že muž nemá trvalé bydliště a pohybuje se různě po území několika států, podali kriminalisté podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. „Muž má navíc bohatou trestní minulost, tresty zejména za drogovou kriminalitu si odpykal v několika evropských státech“, doplnil npor. Šteidl. Soud rozhodl o vzetí muže do vazby a obviněný byl eskortován do královéhradecké vazební věznice. Kriminalisté okolnosti případu dále vyšetřují, obviněnému hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

16. června 2016

Odkazy do noveho okna

pěstírna

pěstírna 

Detailní náhled

pěstírna

pěstírna 

Detailní náhled

pěstírna

pěstírna 

Detailní náhled

pěstírna

pěstírna 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem