Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Požár chaty

CHRUDIMSKO – Od včerejšího dne prověřujeme případ požáru chaty v obci Česká Rybná na Chrudimsku, kde není vyloučené úmyslné založení. 

Majitel objekt včera kontroloval, v tu chvíli byl v pořádku, po 16. hodině ale už dostal zprávu, že jeho chata hoří. V okolí leželo kolo a motocykl, oba dopravní prostředky evidentně nestály tam, kde bývají „zaparkovány“, což nasvědčuje tomu, že mohlo jít o vloupání a snahu krádeže.

Kriminalisté společně s dalšími kolegy už během zásahu hasičů ohledali okolí a zadrželi 34letého muže, který měl u sebe několik věcí pocházejících pravděpodobně ze zmíněného objektu. Muži zákona už podezřelého dobře znají, neboť se jedná o muže, jenž má bohatou minulost v majetkové trestné činnosti.

Ačkoliv tentokrát tvrdí, že je nevinný a kradené věci jen našel, skončil v policejní cele. Při zadržení u něj byly pozitivní výsledky testu na omamné a psychotropní látky, konkrétně na kanabis (marihuanu).

Škoda je předběžně vyčíslena na 700tisíc korun. Pachatel v případě uznání viny je za krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, ohrožen tříletým trestem odnětí svobody.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
10. března 2020

vytisknout  e-mailem