Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Loupežné přepadení se zbraní

CHRUDIMSKO – Muž má pravděpodobně na svědomí víc majetkových deliktů. 

Ilustrační foto PČRIlustrační foto PČRChrudimským kriminalistům se podařilo rozkrýt loupežné přepadení provozovny v Heřmanově Městci a sérii dalších šestnácti majetkových deliktů na Chrudimsku a Pardubicku.

Třicetiletého muže začátkem měsíce března obvinili pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a přečinů krádež a poškození cizí věci. Koncem měsíce ledna letošního roku se měl dopustit loupežného přepadení pracovnice v jedné z provozoven v Heřmanově Městci. Maskovaný kapucí a nákrčníkem údajně mířil airsoftovou zbraní a vyžadoval vydání veškeré finanční hotovosti. Žena mu z obavy o svůj život a zdraví vydala z pokladny finanční hotovost. Navíc jí měl z ruky vytrhnout mobilní telefon. Následně se pravděpodobně vloupal do čtyř objektů a z nich odcizil finanční hotovost, alkoholické nápoje a cigarety. Do pátého se mu pokus vloupání nezdařil. Vyšetřováním případu se kriminalistům podařilo objasnit vloupání do dalších šesti objektů na Chrudimsku a Pardubicku. Z nich měl nezákonně odnést peníze, výherní losy, alkohol, cigarety a elektroniku. Jeden pokus vloupání mu nevyšel.

Trestní stíhání ho od dalšího páchání majetkové trestné činnosti neodradilo, protože se zřejmě vloupal do jednoho domu opakovaně, ze kterého nic neodcizil. Navíc s o dvanáct let mladším mužem se měl vloupat do dalších dvou domů a společně odcizit peníze, cigarety a elektroniku. Těchto uvedených skutků se dopustili v době, kdy byl na území České republiky vyhlášen nouzový stav. Za pokračující trestnou činnost kriminalisté staršímu z mužů sdělili obvinění pro podezření ze zločinu krádež a přečinu poškození cizí věci. Mladšího obvinili ze zločinu krádež.

Škoda na odcizených a poškozených věcech je bezmála 200 tisíc korun.

Vyšetřovatel případu podal prostřednictvím státního zástupce návrh na vzetí třicetiletého muže do vazby. Soudce Okresního soudu v Chrudimi návrh akceptoval a jeho vyšetřování bude probíhat ve vazební věznici. 

Pokud soud vinu obviněným prokáže, staršímu hrozí trest odnětí svobody až na deset let, mladšímu až osmiletý trest vězení.

17. března 2020
por. Bc. Lenka Vilímková

vytisknout  e-mailem