Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté kontrolovali chaty

BLANENSKO: V Jedovnicích hlídkovali také jezdci na koních a psovodi. 

Rekreační oblasti bývají v zimních měsících častým terčem zlodějů nebo vandalů. Policisté z obvodního oddělení Blansko připravili na pondělí do chatové rekreační oblasti Jedovnice preventivně bezpečnostní akci. V jejím průběhu zkontrolovali na tři stovky objektů. V oblasti pracovali policisté z pořádkové policie, jezdci na koních, psovodi a policista na čtyřkolce. Ti se na chatách zaměřili na kontrolu jejich zabezpečení, především oken, dveří, mříží a vstupů do sklepních prostor.

Pokud se při kontrole na místě nenacházel majitel objektu a nedošlo k narušení objektu, nechávali policisté za dveřmi kontrolní lístek, čímž majitele upozornili, že jejich objekt byl monitorován. Z druhé strany kontrolního lístku je uvedeno desatero doporučení majitelům rekreačních objektů, jak a co nejlépe zabezpečit a chránit svůj majetek.

Přestože statistiky hovoří v posledních letech o víceméně poklesu této majetkové trestné činnosti, není na závadu si připomenout, jak snížit riziko. Neobejdete se bez dobrého zabezpečení objektu. Nenechávat cenné věci v obydlí, když už si ale někdo chce nechat cenné věci v chatě, doporučujeme, aby si pořídili fotodokumentaci, popř. si zaznamenali výrobní číslo elektrických přístrojů, které v případě odcizení pomůže policistům při následném šetření.  Pokud by měl majitel podezření, že se někdo vloupal do jeho nemovitosti, doporučujeme nevstupovat, popř. neuklízet objekt a ihned volat Policii ČR. Proti případnému pachateli nezakročujte, mohl by vás ohrozit na zdraví v horším případě na životě. Raději si zapamatujete popis pachatele či registrační značku vozidla, s kterým zloděj ujíždí.

Během dnešní kontroly nebyly zjištěny žádné nedostatky či poznatky k majetkové trestné činnosti. Hlídkový policisté z obvodního oddělení budou nadále průběžně monitorovat rekreační oblasti na Blanensku.

prap. Lenka Koryťáková, 5. listopadu 2018

Odkazy do noveho okna

Chaty Jedovnice 1

Chaty Jedovnice 1 

Detailní náhled

Chaty Jedovnice 2

Chaty Jedovnice 2 

Detailní náhled

Chaty Jedovnice 3

Chaty Jedovnice 3 

Detailní náhled

Chaty Jedovnice 4

Chaty Jedovnice 4 

Detailní náhled

Chaty Jedovnice 5

Chaty Jedovnice 5 

Detailní náhled

Chaty Jedovnice 6

Chaty Jedovnice 6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem