Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidič kamiónu převážel cizince

PLZEŇSKÝ KRAJ - Hlídky cizinecké policie kontrolovaly kamión, ve kterém se nacházelo 76 osob, z toho 23 dětí. 

Dnes dopoledne na dálnici D5 v Plzeňském kraji kontrolovaly hlídky cizinecké policie kamión řízený maďarským st. příslušníkem, ve kterém se nacházelo 76 osob z toho 23 dětí. V současné době je kamión odstavený mimo dálnici v objektu Policie ČR, řidič a jeho spolujezdec byli zadrženi pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Jakmile bude zahájeno jejich trestní stíhání, budeme zvažovat podání podnětu státnímu zástupci k návrhu na vzetí do vazby. 
Převážené osoby jsou bez dokladů, v současné době zajišťujeme  tlumočníky abychom mohli tyto osoby po zahájení správního řízení vyslechnout, zjišťujeme jejich totožnost a státní příslušnost, zřejmě se jedná o příslušníky Pákistánu, Afghánistánu a Sýrie. Následně budou umístěny do záchytného zařízení s volnou kapacitou.
Nyní probíhají úkony trestního řízení, také budeme zahajovat správní řízení. Na případu intenzivně pracujeme. Vzhledem k těmto skutečnostem budou další informace v pondělí 3. 8. 2015.

mjr. Mgr. Martina Kohoutová
31. července 2015

 

vytisknout  e-mailem