Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vražda v Přerově

OLOMOUCKÝ KRAJ - Opilecká hádka skončila tragicky. 

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vražda a přečin výtržnictví.

V pátek 12. srpna krátce před třiadvacátou hodinou jsme na linku 158 přijali oznámení o napadení muže na parkovišti na tř. Generála Janouška v Přerově. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že mezi dvěma muži posilněnými alkoholem došlo k hádce, která přerostla ve fyzický útok. Jeden z nich přitom vytáhl nůž a způsobil druhému muži bodnořezné poranění. Útočník se poté dal ihned na útěk. Zraněný muž i přes rychle poskytnutou první pomoc na místě zemřel. Policisté okamžitě po útočníkovi rozjeli pátrání. Na místo činu se dostavili krajští kriminalisté a případ si převzali. Policistům se během pátrání podařilo zjistit totožnost osmatřicetileté oběti i útočníka. Ten se nakonec po pár desítkách minut sám dostavil na zdejší obvodní oddělení, kde byl zadržen. Motivem činu zřejmě byla banální opilecká hádka. Oba muži byli z Přerova a znali se.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. Obviněný muž byl v minulosti odsouzen pro různorodou trestnou činnost. Nyní mu hrozí za trestné činy vražda a výtržnictví trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

por. Mgr. Libor Hejtman
14. srpna 2022

vytisknout  e-mailem