Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Silvestrovské oslavy

BRNO, kraj: Neshody, napadení, požáry, rušení nočního klidu-obvyklý silvestrovský mix. 

1.1. 2016 8:00

Počet událostí v kraji se za 12 hodin zastavil na čísle 196. Nejčastěji jsme řešili opilecké spory či rušení nočního klidu. Kolem půl páté ráno jsme na Moravském náměstí zadrželi  osmnáctiletého cizince, který nejprve požádal o dva roky staršího muže o zapůjčení mobilního telefonu. Podle prvotních informací byl  muž ochoten pouze ze svého přístroje zavolat na příslušné číslo,  což se cizinci hrubě nelíbilo a začal majitele pronásledovat.  Nakonec ho dostihnul a napadl několika údery do obličeje.  Na případu pracují kriminalisté, podnapilý muž skončil v cele. Avizovaná změna počasí zaskočila už několik řidičů,  naštěstí nešlo o vážnější nehody,

Zvukový záznam:1.1.2016.mp3

1.1. 2016 0:00

První část oslav ve městě Brně proběhla v relativním klidu, policisté vyjížděli k několika partnerským a rodinným sporům a potyčkám. Několik oznamujících protestovalo proti odpalování dělobuchů a petard v nebezpečné blízkosti jejich vozidel. Celkem jsme v kraji vyjížděli k 44 případúm. Uvidíme jak dopadne druhá část noci.

 

31.12. 2015 18:00

V dnešní době nepříliš dobrý nápad pojali dva mladíci z Brna. Zakoupili si kuličkovou pistoli podobnou airsoftové zbrani a z jedoucího vozidla v Hradecké ulici několikrát vystřelili. Ve 14.23 jsme tak na lince 158 přijali oznámení o střelbě z jedoucího vozidla značky Opel. Do ostré akce vyrazilo hned několik hlídek. Po deseti minutách policisté zastavili vozidlo v Jehnicích a odloženou pistoli našli při prohlídce auta. Oba muži ve věku 20 a 21 let se ke střelbě doznali, pistoli dobrovolně vydali a putovali na obvodní oddělení k podání vysvětlení. Přesná kvalifikace jejich jednání dosud nebyla stanovena.

Zvukový záznam: 31.12. 1.mp3

31.12.2015 14:00

Brněnští policisté v souvislosti s oslavami konce roku posilují výkon služby především v centru města, kde bude největší koncentrace slavících osob. Standardně řeší policisté v kraji mezi během 12 hodin (20-08) zhruba 80 událostí, během silvestrovské noci to bývá až trojnásobek.

31.12. 2015 13:30

Policisté nejen na jižní Moravě pokračují v kontrolách prodejců pyrotechniky. Ve středu odpoledne jsme v Hatích zajistil 8 kusů zábavní pyrotechniky, u které prodejce nedodržel zákonem stanovené podmínky  prodeje. Nebezpečné zboží stánkař vydal a bude se zodpovídat z porušení zákona o pyrotechnice.

por. Pavel Šváb, 31.12.2015

 

vytisknout  e-mailem