Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Přepadl dvě pošty

BRNO, HODONÍN: Po usilovném pátrání podezřelého zadrželi hodonínští kriminalisté. 

Včera večer se díky získaným poznatkům a intenzivní práci podařilo hodonínským kriminalistům zadržet v obci na Brněnsku muže podezřelého z loupežných přepadení pošt v Brně a Hodoníně (viz. zprávy níže).

Jedná se o jednačtyřicetiletého muže bez trestní minulosti, který si tímto nešťastným způsobem rozhodl opatřit peníze na živobytí. Kriminalisté ho obvinili z trestného činu loupež, za který mu nyní může hrozit až desetiletý pobyt za mřížemi. V současné době se nachází v policejní cele a čeká na rozhodnutí o vazbě.

V souvislosti s tímto případem velice děkujeme médiím a veřejnosti za perfektní spolupráci. Na základě odvysílaných reportáží jsme obdrželi několik poznatků, které kriminalistům pomohly muže ztotožnit a zjistit více informací vedoucích k jeho dopadení.  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ve čtvrtek 25. května krátce před osmnáctou hodinou došlo k loupežnému přepadení pošty v městské části Brno - Komárov. Pachatel vyčkal, až odejdou všichni klienti a vnikl otvorem pro vkládání balíků za přepážku.  Se zbraní v ruce si od pracovníka vynutil vydání finanční hotovosti přes třicet tisíc korun a z místa utekl.

V pátek 7. července došlo k další loupeži tentokrát na poště v Mutěnicích. Scénář byl téměř totožný. Pachatel s pistolí v ruce odcizil z pobočky několik desítek tisíc korun a po přepadení odjel z místa taxíkem.

Zvukový záznam:1708LP.mp3

por. Andrea Cejnková, 17. srpen 2017

vytisknout  e-mailem