Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Mezinárodní policejní mistrovství ČR v jezdectví

BRNO: Co k vidění bude v pátek i v sobotu. 

26.05.

Nádherné počasí si v sobotu užili i návštěvníci závodů. Jezdci jim připravili nevšední zážitky a všechny přítomné nadchli také policisté z oddělení služební kynologie s několika variantami zajištění nebezpečného pachatele. Zahanbit se v rámci doprovodného programu nedali ani policisté ze speciální pořádkové jednotky.

Skokovému derby vévodili jihomoravští závodníci v pořadí Vladimíra Blažková (Wanillas Dream), Michal Slezák (Malcolm) a Eva Kovaříková (Concorde). 

Policejní parkur projela bravurně Eva Kovaříková (Concorde), třetí byl Michal Slezák (Malcolm), hegomonii domácích závodníků narušila druhá Denisa Becisová (Gastan, KŘP hlavního města Prahy).

V součtu obou disciplín byli nejlepší jihomoravští závodníci. Na stupně vítězů bylo bylo nutno projít obě soutěže bez trestných bodů. Z rukou hejtmana Bohumila Šimka, ředitele šampionátu Leoše Tržila a prezidenta SKP Kometa Brno Zdeňka Franka převzali ocenění první pprap. Eva Kovaříková (Concorde), druhý pprap. Michal Slezák (Malcolm) a bronzová  pprap. Vladimíra Blažková. Vítězům gratulujeme a věříme, že si všichni odnesli z letošního ročníku jen pozitivní dojmy. 

Již po jednadvacáté zavítají do Brna nejlepší jezdci na koních, kteří zároveň vlastní služební průkaz policie. Mezinárodní Policejní mistrovství se koná pod záštitou policejního prezidenta genmjr. Tomáše Tuhého, hejtmana Jihomoravského kraje Bohumila Šimka a primátora statutárního města Brna Petra Vokřála již tento pátek a sobotu s  tradičním doprovodným programem. 
Slavnostní zahájení závodů proběhne za účasti jízdních ekip na náměstí Svobody v pátek o půl páté odpoledne. Předcházet mu bude od 14.30 koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky s repertoárem světových melodií.
Sobota pak už bude patřit závodům.  Diváci mají do areálu Panská Lícha vstup zdarma, parkování je zajištěno, místo je dostupné i MHD. V rámci doprovodného programu budou k vidění komentované ukázky z činnosti speciálních policejních jednotek.  Na programu budou dvě hlavní disciplíny. Při skokovém derby musí jezdci se svými koňmi překonat bezchybně překážky při dodržení stanoveného času. Druhá soutěž (policejní parkur) je kombinována tak, aby co nejvíce přiblížila divákům policejní práci jízdních jednotek a jejich výcvik. Mezi atraktivní překážky patří skok přes oheň, sklopná lávka, střelba na terče a voda. Diváky vždy nadchne i soutěž ve skoku mohutnosti, tam vítězí jezdec, který se svým koněm bezchybně překoná nejvyšší výšku. Veškeré podrobnosti i časové harmonogramy najdete v přiložených materiálech.

por. Pavel Šváb, 23.05.2018

Odkazy do noveho okna

Slavnostní nástup

Slavnostní nástup 

Detailní náhled

Doprovodný program

Doprovodný program 

Detailní náhled

Doprovodný program 1

Doprovodný program 1 

Detailní náhled

Doprovodný program 2

Doprovodný program 2 

Detailní náhled

Značky puzzle

Značky puzzle 

Detailní náhled

Policejní parkur

Policejní parkur 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem