Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Akce "CIZINEC"

KRAJ: Policisté cizinecké policie zkontrolovali celkem 37 objektů 

Vice než stovka policistů cizinecké policie Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje se od pondělí 27. března do středy 29. března se podílela na celorepublikové akci pod názvem "CIZINEC". (více naleznete ZDE

Desítky policejních hlídek zkontrolovalo celkem více než 2 200 cizinců. Kontrola byla zaměřena zejména na odhalování nelegálního pobytu cizinců, nelegální migraci a neoprávněné zaměstnávání cizinců. Policisté cizinecké policie v Jihomoravském kraji kontrolovali cizince v 37 ubytovnách. Za dobu konání akce policisté zahájili celkem ve 24 případech správní řízení. Cizinci neměli povolení k zaměstnání. V jednom případě bylo vydáno Rozhodnutí o povinnosti opustit území České republiky. Policisté udělili celkem 28 blokových pokut .

Od 1. ledna 2017 do 28. března 2017 policisté Odboru cizinecké policie prošetřují celkem 83 cizinců pro nelegální práci v České republice. Při výrobě nábytku pracovalo 20 osob, úklidovou práci vykonávalo  18 osob. V potravinářství 16 osob, na stavbách 15 osob, v průmyslových podnicích 12 osob a 2 osoby pracovaly nelegálně v zemědělství.

V roce 2016 jsme prošetřovali celkem 147 cizinců pro nelegální práci, z toho 7 z nich předložilo padělané doklady. V letošním i minulém roce se jednalo většinou o státní příslušníky Ukrajiny, kteří policistům předkládali polská pracovní víza.

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, 30. března 2017

vytisknout  e-mailem