Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Další opilá řidička

RYCHNOVSKO - Nadýchala téměř 1,4 promile. 

Včera 20.6. krátce před půlnocí si policejní hlídka v Týništi nad Orlicí všimla osobního vozidla, které jelo bez rozsvícených světel. Hlídka chtěla vozidlo zastavit pomocí výstražného světla a rozsvíceného červeného nápisu STOP POLICIE. Vozidlo však vůbec nereagovalo a pokračovalo v jízdě po místní komunikaci. K zastavení následně použili i zvukové výstražné zařízení. Po několika dalších metrech vozidlo sjelo z komunikace a zastavilo před branou pozemku u rodinného domu.
Policisté zjistili, že ve vozidle je pouze jedna osoba - žena, kterou vyzvali k předložení dokladů. Z jejího chování, gestikulace a mluvy bylo zřejmé, že je pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Ženu podrobili dechové zkoušce, která byla pozitivní. První zkouška ukázala hodnotu 1,26‰, druhá o pět minut později 1,36‰ alkoholu v dechu.
Policisté 44leté řidičce zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Navíc ji čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což ji hrozí až jeden rok ve vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Iva Kormošová
21.6.2016, 8.30

vytisknout  e-mailem