Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chodci a cyklisté, buďte vidět!

KRAJ - Policisté se zaměří na nemotorizované účastníky silničního provozu. 

 

V souvislosti s nadcházející častější sníženou viditelností a na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti s účastí chodců a cyklistů v tomto období v minulých letech je na listopad vyhlášeno celorepublikové bezpečnostní opatření, ke kterému se připojili i policisté z Královéhradeckého kraje.
Dopravní policisté se zaměří zejména na pohyb chodců a cyklistů za snížené viditelnosti na pozemních komunikací mimo obec. Na stanovištích bude přítomen i policista z oddělení tisku a prevence, který neviditelné chodce poučí o nebezpečnosti takového chování a pro jejich zviditelnění jim připne reflexní pásku.

Důležité je být viděn! Pokud hazardujete se svým zdravím či životem, nejste vidět, způsobíte nepříjemné problémy i řidiči, který vás snadno přehlédne a nebo vás při jízdě nemohl zaregistrovat vůbec.

Rozdíly ve viditelnosti oblečení

 

statistika: V roce 2015 se na území Královéhradeckého kraje stalo 157 střetů vozidla s chodcem, při kterých 5 chodců zemřelo, 23 bylo těžce zraněno a 107 zraněno lehce. V roce 2014 bylo 143 střetů, z toho 6 skončilo tragicky, 24 chodců utrpělo těžké zranění a 123 lehké.

informace o prevenci v dopravě

Zprávy z okresů: Hradec Králové
                           Jičín
                           Náchod
                           Rychnov nad Kněžnou
                           Trutnov

por. Iva Kormošová
31.10.2016, 8.00
 

 

vytisknout  e-mailem