Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Záchrana lidského života

Trutnovsko - Nezaváhali a zachránili bezvládně ležícího muže.  

V pondělí 25. 1. 2015 prováděla hlídka policistů z Obvodního oddělení Úpice krátce před druhou hodinou ranní kontrolu veřejného pořádku v centru Úpice. Při profesionálním výkonu hlídkové služby dvojice policistů v Regnerově ulici zaznamenala požár jednoho z místních domů. Ihned po tomto zjištění policisté provedli v nejbližším okolí prvotní šetření.
 
Nedaleko objektu, z něhož přízemí již v té době vycházel silný dým, muži zákona zpozorovali dvojici osob. Ze vzájemné komunikace vyplynulo, že by se v hořícím domě měl nacházet ještě jeden muž, který s nimi z objektu před plameny nestačil utéci.
Dvojice policistů nezaváhala ani na okamžik. Po několika okamžicích v jedné z již hořících místností našli na zemi ležící bezvládné tělo staršího muže, který z posledních sil volal o pomoc. Policisté devětapadesátiletého pána, který se nadýchal zplodin hoření, vynesli před hořící objekt, odkud mu ihned přivolali lékařskou pomoc. Po prvotním ošetření byl zraněný převezen do nemocničního zařízení.
Na následné lokalizaci požáru se podíleli hasiči z Trutnova, Batňovic a Úpice. Vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Trutnov uvedl, že by předběžnou příčinou požáru mohlo být nedbalostní jednání některého z obyvatel domu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Uchráněné hodnoty činí 2 miliony korun.
 
Denně se pohybujeme ve společnosti mnoha občanů, kteří jsou něčím výjimeční. Shora uvedená dvojice policistů nezaváhala ani na vteřinu a udělala to, co by měl udělat každý. Rychlým a rozhodným jednáním zachránili to nejcennější - lidský život. Za příkladné jednání patří oběma mužům zákona velké poděkování.
 
por. Bc. Udo Ertner
komisař ÚO Trutnov
28. 1. 2015, 11:30

vytisknout  e-mailem