Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policie žádá veřejnost o pomoc

KRAJ - Pátrá po dvou mužích dosud neznámé totožnosti (video). 

VIDEO

Kriminalisté Odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje žádají o pomoc veřejnost při pátrání po dvou mužích dosud neznámé totožnosti, ve věku zhruba 40-50 let a 50-60 let.

Starší z mužů (s šedivými vlasy a knírem) si v Praze 6, Dejvicích vytipoval nemovitost v hodnotě zhruba 20 milionů korun a začal vystupovat jako její majitel. Pod falešnou identitou se ji pokusil v době od února 2013 do července 2013 prodat zahraničnímu zájemci.
Podle zjištění vyšetřovatelů při jednání s několika pražskými bankami za účelem založit účty používal falešné osobní doklady na jméno skutečného majitele nemovitosti. V úmyslu nemovitost prodat jednal i na různých dalších úřadech a svým podvodným jednáním měl v úmyslu poškodit majitele  minimálně o 20 milionů korun. Zároveň se měl podílet na pokusu zajištění bankovního úvěru ve výši téměř 10 milionů korun, které měly být určeny na realizaci prodeje nemovitosti.
Muž je podezřelý ze spáchání trestných činů podvodu, úvěrového podvodu a padělaní a pozměnění veřejné listiny.

2 doprovod.jpgVíme, že minimálně v jednom případě se  v blízkosti  muže, který je z podvodného jednání podezřelý, pohyboval mladší muž a jeho svědectví je pro nás velmi důležité. Přestože máme k dispozici řadu listin a svědectví, do současné doby se nám nepodařilo  skutečnou totožnost obou mužů zveřejněných na fotografiích a záznamech z kamer zjistit.
Informace o totožnosti obou mužů lze podat na telefonním čísle kriminální policie v Hradci Králové 974522447, 974521349 nebo na bezplatné telefonní lince 158, případně osobně na kterékoliv služebně Policie České republiky.
mjr. Mgr. Ivana Ježková
25. 7. 2014, 9:45

Odkazy do noveho okna

doprovod

doprovod 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem