Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajstí z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Odcizil pozinkované okapy 

Policisté z obvodního oddělení Brušperk v současné době pátrají po dosud neznámém pachateli, který od pátku do pondělí tohoto týdne vnikl na oplocený pozemek jedné ze společností ve Staré Vsi nad Ondřejnicí a odcizil zde okapy. Pachatel se do objektu dostal přes oplocení, které přestřihl nezjištěným předmětem a následně ze dvou budov odcizil zhruba 65 metrů pozinkovaných okapů a svodů. Svým jednáním způsobil společnosti škodu přes třicet tisíc korun.

Policisté v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě dopadení pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Usedl za volant i přes vyslovený zákaz

Policisté z obvodního oddělení Hnojník v těchto dnech sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 32 letému muži. Ten nerespektoval rozhodnutí Magistrátu města Frýdek-Místek spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Podezřelý muž měl v nočních hodinách včerejšího dne usednout za volant vozidla značky Renault. Následně při běžné silniční kontrole byl muži zákona zastaven a kontrolován. Řidič na výzvu policistů nepředložil řidičský průkaz a následnou lustrací bylo zjištěno, že muži byl uložen zákaz řízení od března 2019 na 18 měsíců. Z tohoto důvodu byl podezřelý zadržen a převezen na policejní služebnu k dalším procesním úkonům. Muži za svůj čin hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. 

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
18. června 2019

vytisknout  e-mailem