Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zóna 2010 a zapojení policie

Jihočeská policie se v uplynulých dvou dnech zapojila s maximálním nasazením do cvičení, které simulovalo únik radioktivních látek z jaderné elektrárny Temelín.  

Letiště BechyněLetiště Bechyně

Jihočeská policie jako součást integrovaného záchranného systému zapojila do cvičení Zóna 2010 v první den zhruba stovku policistů. Kolem 60 policistů působilo v terénu především při uzavírkách či regulaci evakuačních tras. Další část policistů byla součástí krizových štábů krajské i okresní úrovně. Cvičení prověřilo činnost policejních útvarů, které by takovouto mimořádnou událost řešily. Všechny policejní hlídky plnily stanovené úkoly s plným nasazením. Cvičení prověřilo rychlost zpohotovění policejních sil, možnosti a způsoby komunikace, rychlost přesunu hlídek i reakce na nečekané události, jako například dopravní nehodu, která nepředvídaně zneprůjezdní evakuační trasu.


Jihočeská policie si při cvičení prověřila také své nejmodernější vybavení, jakým je mobilní kontaktní a komunikační centrum. Ve své podstatě „štábní“ vozidlo disponuje internetovým připojením, telefonickou a radiovou, několika pásmovou komunikací. Formou předání signálu z GPS řídí a vidí pohyby všech vozů nasazených v terénu.

Letiště BechyněLetiště Bechyně


Cvičení bude v následujících dnech vyhodnoceno. Jihočeská policie i přes nelehkou ekonomickou situaci přivítala možnost zapojení do cvičení a je si velmi dobře vědoma staré moudrosti „Těžko na cvičišti, dobře a lehce na místě mimořádné události“.

 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

24. září 2010

 

Stránky Jihočeského kraje - ZÓNA 2010:

http://www.kraj-jihocesky.cz/index.php?par%5Bid_v%5D=1569&par%5Blang%5D=CS

 

 



 

vytisknout  e-mailem