Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zneužití platební karty dvakrát jinak

PŘEROV - Platební kartu po zemřelém i vlastní matky používali jako vlastní. 

Dva případy neoprávněného výběru finanční hotovosti prostřednictvím platebních karet šetří v současnosti přerovští policisté.

Prvním z nich je neoprávněné užívání platební karty muže, který zemřel v květnu letošního roku. Dosud nezjištěný pachatel platební kartu zemřelého používal v době přibližně od poloviny května do poloviny srpna. V tomto období platební kartu použil k celkem 57 transakcím. Dědičce po majiteli bankovního účtu tím způsobil škodu 18 580 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu krádež.

V druhém případě policisté z neoprávněného užívání platební karty podezírají dvaapadesátiletého muže z Přerova. Poškozenou je jeho devětasedmdesátiletá matka. Platební karty se měl podezřelý neoprávněně zmocnit v místě společného bydliště. Následně v nejméně deseti případech kartu použil k platbě v různých prodejnách. Celkem tím měl poškozené způsobit škodu ve výši nejméně 3 200 korun. Také tento muž je podezřelý z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

V případě dopadení v prvním případě a prokázání viny ve druhém pachatelům uvedených skutků hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

por. Mgr. František Kořínek

6. října 2017

vytisknout  e-mailem