Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zneužil tísňovou linku policie

CHEBSKO – Vyhrožoval, že podpálí služebnu ve Františkových Lázních.  

V pondělí dne 22. srpna 2016 se krátce po desáté hodině dovolal na tísňovou linku Policie ČR 25 letý muž z Chebska. Výhružně uvedl, že zapálí služebnu ve Františkových Lázních, a jako důvod uvedl, že nemá rád policisty, protože mu sebrali řidičský průkaz a on teď nemůže řídit ani babetu. Poté zavěsil. Tímto vyvolal důvodnou obavu, že čin, kterým hrozil, vykoná. Čtyřčlenná policejní hlídka provedla kontrolu celé budovy Obvodního oddělení i přilehlého okolí – s negativním výsledkem.

záznam z linky 158 zde

Šetřením byl následně zjištěn volající muž. Policisté si pro něj přijeli domů, kde ho zadrželi a převezli na policejní služebnu. K činu se doznal a dobrovolně vydal i mobilní telefon, ze kterého volal. Při zadržení s ním byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol, při které nadýchal 1,93 promile alkoholu.

25 letý muž byl v květnu dvakrát kontrolován policisty ve Františkových Lázních, když řídil motocykl Babetta. Ten řídil i přesto, že mu byl již vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel a v obou případech byl pod vlivem alkoholu. Obě kontroly byly řešeny ve zkráceném přípravném řízení, kdy byl soudem za své jednání potrestán (případ zde).

Kriminalisté v současné době zahájili s 25 letým mužem z Chebska trestní stíhání, přičemž ho obvinili ze spáchání přečinu Vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci. Za uvedené jednání mu tak v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová
24. 8. 2016

vytisknout  e-mailem