Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Znásilnil nezletilou

Jižní Čechy - Jihočeští kriminalisté se v letošním roce zabývají prvním případem znásilnění. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Jihočeští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaapadesátiletého muže z Prachaticka pro podezření ze spáchání trestného činu znásilnění. Uvedeného trestného činu se měl podezřelý muž dopustit v pondělí v podvečer, kdy využil bezbrannosti nezletilé dívky a proti její vůli za použití násilí s ní na volném prostranství prováděl různé sexuální praktiky srovnatelné se souloží.

Dívenka se po návratu domů se svými zážitky svěřila matce, která okamžitě kontaktovala Policii ČR. Policisté se souhlasem krajského státního zástupce podezřelého muže zadrželi a umístili do policejní cely. Zároveň byl podán státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soudce návrhu vyhověl a pachatel byl přepraven do vazební věznice.

Vzhledem k tomu, že se jedná o závažný mravnostní trestný čin a poškozenou je osoba nezletilá, nebudeme k případu poskytovat žádné další informace.

komisař Jana Hlavínová, 28. ledna 2010, pisjc@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem