Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Znásilnění v Letenských sadech - Aktualita

Hledaný muž byl vypátrán v Rakousku 

Děkujeme veřejnosti a médiím za pomoc při pátrání po hledaném muži. Na základě získaných poznatků a dalšího šetření se kriminalistům podařilo zjistit, že hledaný muž odjel z naší republiky do Rakouska. Díky spolupráci s rakouskými kolegy byl včera pětadvacetiletý muž vypátrán a následně zadržen ve městě Linz. V současné chvíli probíhá řízení o jeho vydání do České republiky. Pětadvacetiletý muž byl v Praze jako turista a není občanem České republiky. Po jeho vydání budou probíhat výslechy a další úkony v rámci trestního řízení a z tohoto důvodu v současné chvíli nebudeme k celé věci poskytovat žádné bližší informace.

11.7.2023
kpt. Eva Kropáčová

.

Kriminalisté z 6. oddělení Prahy I  prověřují případ znásilnění, kterého se na mladé ženě dopustil neznámý muž tmavé pleti. V brzkých ranních hodinách ji brutálně fyzicky napadl a poté i znásilnil. 

Detektivové zajistili kamerové záznamy z okolí místa útoku a v souvislosti s prověřováním celého případu žádají širokou veřejnost o pomoc se ztotožněním dvou osob. Na záznamech je zachycen podezřelý muž tmavé pleti, vysoký přibližně 180 - 185 centimetrů, oblečený ve světlé košili, bílých kalhotách a na nahou má bílé boty. S největší pravděpodobností se jedná o podezřelého ze zvlášť závažného zločinu mravnostního charakteru. Hledaný se nacházel 16. června na akci Antigona Night Shift u Pražského metronomu takzvaného "kyvadla" a poté jej kamery zachytily druhý den, kdy krátce po druhé hodině ranní oslovoval kolemjdoucí ženy na Štefánikově mostě.Druhý muž s longboardem v ruce je svědek celé události, který by mohl poskytnout klíčové informace k dopadení pachatele.

Pokud kohokoliv z této dvojice poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jejich pohybu, kontaktujte prosím linku 158. Zrovna tak žádáme návštěvníky zmiňované akce na Letné, kteří disponují fotografiemi s těmito muži, aby je předali policejnímu orgánu. 

Pachateli znásilnění hrozí v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 21. června 2023

vytisknout  e-mailem