Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Známe totožnost muže, který uložill do kabinky fotopast

ZLÍNSKO: Bude muset zaplatit výjezd složek IZS a ušlý zisk. 

Včera se policistům z obvodního oddělení ve Zlíně podařilo zjistit totožnost muže, který nainstaloval do zkušební kabinky v nákupním centru v Malenovicích podomácky vyrobenou fotopast. Jedná se o osmadvacetiletého muže ze Zlínska, který se policistům k umístění fotopasti přiznal. Ve výpovědi uvedl, že v sobotu, asi hodinu před oznámením o nalezení podezřelého předmětu, umístil do zkušební kabinky fotopast za účelem natočení hrátek v kabince se svojí manželkou, která měla do obchodního centra dorazit. Ovšem manželka nakonec přijít nemohla a osmadvacetiletý muž fotopast z kabinky zapomněl odnést. Když se chtěl pro ni vrátit, byla už na místě policie, hasiči a záchranná služba. Muž zpanikařil a z místa odešel.

Dosavadním šetřením jsme nezjistili, že by se muž dopustil nějakého protiprávního jednání, ovšem práce policistů nadále pokračuje. Prověřujeme pravdivost výpovědi osmadvacetiletého muže a rovněž prošetřujeme další okolnosti tohoto případu. Na fotopasti nebyl uložen žádný záznam ani fotografie, ale bude podrobena dalšímu odbornému zkoumání.

Už teď je ale zřejmé, že osmadvacetiletý muž trestu neunikne, jelikož bude muset zaplatit nemalé náklady spojené s výjezdem policistů, hasičů, záchranné služby a rovněž ušlý zisk obchodního řetězce a přilehlých obcí.

26. června 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková  

vytisknout  e-mailem