Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Známá firma“ opět zaměstnala pražské policisty

Žena s několika zákazy řízení opět vyjela do ulic. Policisté ji po zběsilé honičce zadrželi. 

V minulém týdnu jsme na našich stránkách informovali o řidičce, která policistům ujížděla z Průběžné ulice až do Edenu. A věděla proč. Poté, co se hlídce podařilo zběsilou řidičku zastavit, zjistila z policejních evidencí, že žena má několik platných zákazů řízení motorových vozidel, a když bychom všechny zákazy sečetli dohromady, neměla by řídit celkem dvanáct a půl roku.
 
A právě tato „recidivistka“ vyjela do ulic Prahy i v sobotu odpoledne. Policisté si ji všimli u nákupního centra v ulici Novodvorská a chtěli ji zkontrolovat. Řidička ale nereagovala na signály k zastavení vozidla a začala divoká honička. Během ní se osmadvacetiletá žena chovala velmi nebezpečně. Několikrát ohrozila chodce na přechodu, projížděla křižovatkami na červenou a ohrozila i autobus s cestujícími. Pronásledování pokračovalo z Novodvorské do ulic Lhotecká, Zárubova, Seidlova a poté zpět směrem k Thomayerově nemocnici. Na křižovatce ulic Štůrova a Zálesí způsobila ujíždějící řidička dopravní nehodu, kterou ale nebrala na zřetel a na červenou pokračovala ve své „krasojízdě“. Zastavil ji až policejní zátaras u nájezdu na Jižní spojku.
 
 Poté, co zastavila, zůstala zamčená ve svém voze, odmítala vystoupit a opakovaně nereagovala na výzvy policistů. Ti tak museli použít donucovací prostředky, rozbít boční okno a ženu z vozu vytáhnout.
 
 Ihned poté ji zadrželi a převezli na policejní služebnu. Tam ji ale policisté neobvinili z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, a to z jednoho prostého důvodu, mají totiž k dispozici asi měsíc starý znalecký posudek z oboru psychiatrie, jehož závěr, jim sdělení obvinění této ženě neumožňuje.
 
Po provedení potřebných úkonů byla řidička převezena do psychiatrické léčebny.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS – 22. 12. 2013

vytisknout  e-mailem