Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zmizet policistům z dohledu se mu podařilo jen na chvíli

PROSTĚJOVSKO - Kradeným autem se zákazem řízení a pod vlivem drog. 

V pondělí 30. května dvě hodiny po půlnoci prováděla hlídka policistů z obvodního oddělení Plumlov hlídkovou činnost u benzínové čerpací stanice mezi obcemi Mostkovice a Prostějov. Při tom si policisté všimli podezřelého chování řidiče osobního automobilu značky Škoda Fabia. Toto vozidlo přijelo ulicí Domamyslickou k okružní křižovatce s ulicí Plumlovskou. Poté, co řidič zahlédl policisty, okružní křižovatku objel a jel zpět k místní části Domamyslice. Policisté vozidlo ihned začali pronásledovat, ale to se jim ztratilo z dohledu. Proto pokračovali v propátrávání okolí až do doby, než vozidlo opětovně nalezli v Plumlovské ulici v Prostějově. Vozidlo tedy dále pronásledovali a dostihli ho u benzínové čerpací stanice v Prostějovské ulici v Mostkovicích, kde ho předepsaným způsobem zastavili. Při kontrole policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla a také dokladů od vozidla. Řidič hlídce sdělil, že žádné doklady u sebe nemá. Dále policisté u muže provedli orientační zkoušku na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem na látky amphetamin a metamphetamin. Řidič s výsledkem zkoušky souhlasil a uvedl, že před několika hodinami užil přesně nespecifikované množství grogy pervitin.

Dalším šetřením policisté zjistili, že se jedná o sedmatřicetiletého muže z Hrušovan nad Jevišovkou, který má rozhodnutím Okresního soudu ve Znojmě vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 30 měsíců, a to až do února roku 2018. Dále policisté zjistili, že vozidlo bylo předchozího dne odcizeno v Brně.

Muž je v současnosti podezřelý z přečinu podílnictví, přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přestupku proti ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta.

Odcizené vozidlo bylo tentýž den předáno jeho majiteli.

por. Mgr. František Kořínek

31. května 2016

vytisknout  e-mailem