Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zlodějský průchoďák

V rozmezí půl hodiny „navštívili“ jednu podzemní garáž hned tři nenechavci. Poznáte je? 

Policisté z místního oddělení Prosek prošetřují případ krádeže vloupáním, kterého se dopustil, či dopustili neznámí pachatelé.

Událost se odehrála v podzemních garážích jednoho z bytových domů v ulici Na Vyhlídce v polovině listopadu loňského roku.

Konkrétně patnáctého listopadu, nedlouho po páté ráno, přišel ke vchodovým dveřím domu neznámý mladík či muž. Jelikož byly dveře zajištěny, pomohl si k jejich překonání šroubovákem. Stejně si pak počínal i uvnitř nemovitosti, kde „narazil“ na další dveře bez kliky. I ty následně otevřel za pomoci kutilského náčiní.

Díky tomu se po prvotních peripetiích dostal do podzemních garáží, kde už byl vlastním pánem. Garážemi se procházel sem a tam a vybíral si vhodná objekt svého zájmu. Při tom mu padl do oka bílý Superb.

U tohoto vozidla následně rozbil boční okénko a z auta si přisvojil vše, co mohlo mít jakoukoli, byť sebemenší hodnotu. Majitele napadeného vozu tak připravil o zimní bundu, mobilní telefon, dva svazky klíčů a vysílačku. Celkově, tedy poškozením vchodových dveří, poškozením auta a krádeží, způsobil hledaný škodu v řádu několika desítek tisíc korun.

Ze záběrů bezpečnostních kamer je také zřejmé, že zlodějíčkovi po krádeži ale nastal další problém. Dveře, kterými do garáží přišel, se mu zabouchly a vypáčit znovu nešly. No, a co teď? Nenechavec proto začal zkoumat mechanizmus garážových vrat, kdy po několika minutách na tento systém vyzrál a vrata otevřel. Vzniklou mezerou se pak protáhl ven a z míst odešel neznámo kam.

Jenže to nebyl ještě nočním návštěvám konec. Náhoda tomu chtěla, že o několik minut později procházela okolo otevřených vrat dvojice dalších mladíků. Ti tuto výzvu nenechali ladem a do garáží a k čerstvě vykradenému autu také nakoukli.

Tato dvojice se v garážích zdržela o poznání kratší dobu, než jejich předchůdce. Navíce ze záběrů bezpečnostní kamery není zřejmé, zda si i tito „opozdilci“ z garáží, potažmo z „načatého“ auta také něco odnesli. Nicméně po několika minutách z garáží odešli neznámo kam.

Policisté z místního oddělení Prosek v rámci prošetřování události pátrají po všech třech osobách zachycených na záběrech bezpečnostních kamer.

V tomto směru nyní prosí o pomoc širokou veřejnost. Pokud tedy poznáváte osoby zachycené na záběrech bezpečnostních kamer, znáte jejich totožnost, potažmo místo jejich pobytu či pohybu, předejte nám prosím takové informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 11. 1. 2018

vytisknout  e-mailem