Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloději zničili další trafostanici

Kvůli výpadku elektrické energie se ocitl kravín na Hradecku bez dodávky vody  

Již druhou trafostanici na Hradecku poškodili zloději. Tentokrát si ji vyhlédli v obci Trávník.
Podle oznamovatel došlo k přerušení dodávky elektrické energie v úterý 15. března 2011 v době mezi jednou a čtvrt na osm ráno. V té době muselo dojít k poškození transformátoru, na který je napojena čerpací stanice na pitnou vodu, ta pak zásobuje kravín. Kvůli poruše musel být kravín přepojen na náhradní zdroj, kterým je městský vodovod.
I v tomto případě zloději nejprve poškodili zámek od vypínače vysokého napětí a vypnuli elektrický proud. Ze zařízení vypustili olej a nádrž pak shodili ze čtyřmetrové výšky na zem. Následně z ní demontovali měděné vinutí v ceně 100 tisíc korun. Potom ještě u budovy vodní čerpací stanice poškodil visací zámek na dveřích. Uvnitř nic neodcizili, způsobili pouze škodu na zámku za 200 korun. Celkovou škodu firma vyčíslila na 250 tisíc korun. Kolik oleje zmizelo nebylo dosud zjištěno.
Policisté šetří případ pro podezření z přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci. V případě dopadení jim hrozí trest odnětí svobody na jeden až pět let.

Olej, který má podobné vlastnosti jako nafta, mohou zloději použít jako pohonnou hmotu do nákladních vozidel. Měď zloději s největší pravděpodobností prodávají do výkupen druhotných surovin. Za kilogram mědi tam dostanou zhruba sto čtyřicet korun.

Svědci popsaného případu, kteří by mohli poskytnout informace důležité k jeho objasnění, se mohou přihlásit na bezplatnou policejní linku tísňového volání 158.

Podle policistů se s největší pravděpodobností jedná o stejné pachatele, kteří poprvé (24. února 2011) zaútočili na trafostanici u bývalého písníku u Lučic na Královéhradecku. Tehdy tam napáchali škody za 350 tisíc korun.  Více: Zloději zničili trafostanici na Hradecku

Čtěte také: Zloději poškodili další trafostanici (Hradecký deník, 19. března 2011)

nprap. Anna Pešavová - 17. března 2011 

vytisknout  e-mailem