Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloději zboží z boxů zásilkové společnosti byli dopadeni a obviněni

KOLÍNSKO – Již obvinění způsobili celkovou škodu za několik desítek tisíc korun. 

Během měsíce září trápily policisty případy vloupání do schránek jedné zásilkové společnosti, kde škoda postupně přijatými oznámeními stoupala na nemalé částky. Netrvalo to dlouho a kriminalisté dopadli dva spolupachatele.
  
Důsledným šetřením, vytěžováním kamer a operativní činností kriminalisté přišli na stopu dvěma mužům, kteří se stali v celkem pěti případech hlavními podezřelými. Oběma se po veškerých úkonech podařilo tuto trestnou činnost prokázat.

Dvěma mužům, ve věku 24 a 35 let, se během 14 dnů podařilo vypáčit dohromady 16 dvířek schránek. Z těch, kde bylo zboží, následně odcizili. Ve dvou případech se na tomto podíleli společně, zbylé měl na svědomí starší z dvojice. Těmito jednáními byla způsobena škoda ve výši přesahující 60 tisíc korun.
 
Na základě všech skutečností zahájila vyšetřovatelka kriminální policie proti dvěma mužům, ve věku 24 a 34 let, trestní stíhání a obvinila je z pokračujícího trestného činu krádeže a poškození cizí věci spáchaných ve spolupachatelství. V případě pravomocného odsouzení hrozí čtyřiatřicetiletému obviněnému až tříletý pobyt za mřížemi, jelikož byl v posledních třech letech odsouzen. Mladší může být potrestán až dvěma roky za mřížemi.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
18. října 2023

vytisknout  e-mailem