Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zloději vykradli vozidla

BŘECLAVSKO: Ztratily se věci za desítky tisíc korun. 

Policisté z Břeclavska vyšetřují tři případy vykradených osobních vozidel, kde si majitelé lehkovážně ponechali své osobní věci a cennosti. Nepřímo je tak nabídli zlodějům, kteří se příležitosti chopili a věci změnili majitele. Ve Valticích v sobotu odpoledne zloděj vykradl osobní vozidlo Chevrolet a zevnitř vzal odložený batoh s platební kartou, finanční hotovostí, osobními doklady a dalšími věcmi v celkové 19tisíc korun. Další škoda 8000 korun vznikla poškozením vozidla.

V sobotu dopoledne bylo také vykradeno osobní vozidlo VW Passat v Mikulově. Neznámý pachatel rozbil sklo na dveřích, prohledal přihrádky, ale nakonec z auta nic neodcizil. I tak vznikla majiteli škoda na vozidle ve výši 30tisíc korun.

V neděli odpoledne bylo vykradeno vozidlo u hráze Novomlýnské přehrady. Zloděj zde vnikl do vozidla s rakouskou registrační značkou a majiteli ukradl tašku s věcmi, platebními kartami, osobními doklady, finanční hotovostí a mobilním telefonem v celkové hodnotě 20tisíc korun.

Policisté varují před podobnými případy, kdy lidé často podcení situaci a nechávají si věci ve vozidlech. Možná i nevědomě tak nabízejí příležitost zlodějům. Chraňte si své věci, především osobní doklady, peníze a platební karty. Je samozřejmostí, že u platební karty by nikdy neměl být napsán PIN kód. Při ztrátě nebo odcizení platební karty neprodleně informujte svoji banku a proveďte si blokaci účtu.

por. Bc. Petr Zámečník, 13. 3. 2017

vytisknout  e-mailem