Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloději se zalíbilo lešení u domu

BEROUNSKO – Vnikl na pozemek a odcizil kompletní lešení za jedenáct tisíc korun. 

Na policejní služebnu obvodního oddělení Beroun bylo dne 15. června 2021 oznámeno odcizené lešení v obci Vysoký Újezd.

V době od 09.00 hodin dne 13. června do 17.00 hodin dne 15. června 2021 neznámý pachatel odcizil z pozemku od domu v obci Vysoký Újezd zde volně přístupné lešení. Jednalo se o 40 kusů sloupků a 6 kusů šroubovaných nohou. Pachatel odcizením tohoto lešení způsobil majiteli škodu, která činí necelých 11 000,-Kč.

Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže a po pachateli policisté pátrají.

Policisté vyzývají občany, pokud v inkriminovaném čase v těchto dnech spatřili podezřelou osobu pohybující se poblíž rodinného domu v obci Vysoký Újezd nebo přímo při manipulaci s lešením, aby poskytli informace na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158.

Policisté upozorňují občany,  aby si i na svých pozemcích zabezpečili před krádeží svůj majetek, jako jsou například jízdní kola a koloběžky, zahradní nábytek, stavební nářadí a materiál, elektronika, zahradní náčiní, grily a jiné věci, a to i přestože je mají v prostorách za oplocením u svých rodinných domů na svém území. Tyto věci je třeba mít v kůlně, v garáži nebo pod přístřeškem  pod uzamčením nebo upevněné, neboť drzost pachatelů nezná mezí a je nevyzpytatelná. Jedině preventivním zabezpečením může každý  předejít krádežím a ochránit si svůj majetek před nenechavci, kteří  odcizením věcí získávají nezákonně finanční prostředky. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
17. června 2021

vytisknout  e-mailem