Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloději se z ukradených peněz dlouho netěšili, za hodinu byli v rukou policistů!

Praha venkov – VÝCHOD – Tři cizinci ukradli pracovníkovi herny v Čelákovicích tržbu. 

V úterý 8. srpna dopoledne kolem desáté hodiny okradli tři cizinci obsluhu jedné z čelákovických heren o tržbu. Své počínání a role si podezřelí muži zřejmě předem dobře naplánovali a rozdělili, a to ještě před tím, než společně vešli dovnitř budovy. Jeden z trojice cizinců hrál na automatu a ve chvíli, kdy se mu podařilo vyhrát, přivolal si obsluhu herny, aby mu výhru vyplatila. Na tento moment již čekal druhý muž cizí národnosti, který průběžně sledoval pracovníka herny, kam si odkládá peníze. Během vyplácení výhry tento sledující cizinec vešel do prostoru za barový pult a zde ze zásuvky odcizil odloženou „kasírtašku“ s finanční hotovostí v řádu několika desítek tisíc korun. Celé krádeži přihlížel třetí cizinec, který bedlivě sledoval průběh celé situace a oba podezřelé muže. Po získání lupu cizinci z herny utekli. Jakmile se obsluhující muž přesvědčil o skutečnosti, že ho tito muži okradli, zavolal na linku 158.

Operátor tísňové linky okamžitě vyslal do Čelákovic policejní hlídky. Díky skvělé práci policistů Územního odboru Praha venkov -VÝCHOD a veřejnosti se podařilo všechny tři podezřelé muže cizí národnosti během velmi krátkého času, a to během jedné hodiny, zadržet i s většinou odcizených peněz, které budou vráceny majiteli.

Kriminalisté všem třem podezřelým ve věku od 19 do 37 let ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu Krádež ve spolupachatelství.

Soudce Okresního soudu Praha – východ rozhodl o uvalení vazby na dva cizince. U třetího muže, který jednání svých kamarádů sledoval, bude probíhat trestní stíhání na svobodě.

nprap. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – východ
17.8. 2017

vytisknout  e-mailem