Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloději řádili v panelových domech

JABLONECKO - Vyprázdnili kolárnu i sklepy. 

Mezi 20. a 25. květnem  navštívil neznámý zloděj kolárnu domu v Jitřní ulici v Jablonci nad Nisou, kde způsobil škodu za 56 400 korun jen na odcizených věcech. Přitom poškodil vstupní dveře vedoucí do této místnosti, jejichž oprava také bude něco stát. O krádeži v domě se jako první dozvěděl nájemník, který  si sem v pátek kolem osmácté hodiny  chtěl uložit kolo. Nejprve si všiml, že jsou dveře pootevřené, a když vešel do místnosti, byla podezřele vyprázdněná. V rukách pachatele, po kterém nyní policisté pátrají, skončilo  pět jízdních kol, čtyři páry kolečkových bruslí a dva snowboardy.dům - panelák.jpg

Podobnou zkušenost mají i obyvatelé jabloneckého sídliště v ulici Boženy Němcové, kam v časovém úseku mezi 18. a 25. květnem vnikl zloděj do suterénních prostor domu, kde se pak vloupal do celkem 14 sklepních komor. Policisté zatím vyslechli jenom část z nich k výši způsobené škody. Zdá se, že tu zloděj bral vše, co mu přišlo pod ruku. Například z jedné komory si odnesl nejen elektrickou příklepovou vrtačku značky Bosh i se sadou vrtáků, ale také čtyři plechovky nátěrových barev značky HEC. U tohoto majitele dosáhla škoda na odcizených věcech částky 3 700 korun.

Pachatel, po kterém policisté nyní pátrají, se v souvislosti s oběma případy dopustil kromě přečinu krádeže také porušování domovní svobody.

28. 5. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem