Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději peněženky po dvou dnech obviněni

CHOMUTOVSKO - Ve středu kradli, v sobotu skončili ve vazbě; Z okna mával nacistickými vlajkami. 

Chomutovský vyšetřovatel v pátek obvinil muže a ženu, kteří se minulý týden po sedmé hodině večerní měli společně dopustit krádeže peněženky v obchodním centru v Chomutově. Policisté je zadrželi již dva dny po krádeži. Jak jsme ve čtvrtek informovali, v odcizené peněžence byly kromě finanční hotovosti ve výši dva tisíce korun i dvě platební karty. Toho dle dosavadních zjištění dotyční využili a ještě v ten večer měli učinit na různých místech v Chomutově několik nákupů a zaplatit za ně právě odcizenými kartami. Okradené ženě tím způsobili škodu v předběžné výši téměř 4 tisíce korun. Kromě toho policisté obviněným kladou za vinu i další protiprávní jednání. Koncem listopadu měli v jedné z prodejen v chomutovském hypermarketu rovněž společně odcizit vystavený notebook v hodnotě 6 tisíc korun.

Po zadržení a zahájení trestního stíhání pro trestné činy krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku vyhotovil vyšetřovatel podnět ke vzetí do vazby. Ten byl ze strany státního zástupce a soudce akceptován a v sobotu byli oba dotyční umístěni do vazební věznice. Sedmatřicetiletý muž ani jednačtyřicetiletá žena nejsou v tomto způsobu obživy žádnými nováčky. Oba již byli v minulosti pro majetkovou trestnou činnost odsouzeni, žena dokonce teprve v květnu tohoto roku opustila brány vězení. Právě s ohledem na jejich trestní minulost jim hrozí vyšší trest. O svobodu mohou přijít až na tři léta.

Z okna mával nacistickými vlajkami
Projevovat veřejně sympatie k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka se nevyplácí. O tom se přesvědčil i muž středního věku z obce na Chomutovsku. Ten měl minulý týden ve večerních hodinách stát na parapetu okna svého domu a mávat vlajkami z období nacistického Německa.  Přitom měl vykřikovat nacistická hesla. Přivolaní policisté muže zajistili a umístili do cely. Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro trestné činy výtržnictví a projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. Stíhání je vedeno na svobodě, v případě odsouzení hrozí muži až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
oddělení tisku a prevence
Chomutov 10. prosince 2019

vytisknout  e-mailem