Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zloději okrádají spící

BRNO: Chraňte si své věci a nedávejte zlodějům šanci. 

Kapesní krádeže i krádeže věcí na osobách jsou nešvarem větších měst a jedná se o problém celoroční.  Na brněnské policisty se v poslední době často obracejí lidé, kteří byli okradeni během spánku. Jedná se zejména o případy, kdy si poškození zdřímnuli v rozjezdu nebo i na lavičce venku a tohoto okamžiku samozřejmě zloději využívají.

Obdobnou zkušenost z tohoto týdne má i pětadvacetiletý muž, který cestoval nočním rozjezdem z centra do Žebětína a usnul. Po celou dobu jízdy měl na klíně batoh, ze kterého mu dosud neznámý pachatel odcizil peněženku. Škodu mladík vyčíslil asi na dvanáct set korun. Kromě peněz přišel o paměťovou kartu do tachografu, platební kartu a osobní doklady. 

Jednadvacetiletá spící cizinka byla v těchto dnech okradena při cestě vlakem. Zloděj jí z batohu odloženého na poličce vzal finanční hotovost v dolarech a eurech v přepočtu přes jedenáct tisíc korun.

Stejně dopadla i devětašedesátiletá paní, která spočinula na lavičce v ulici Nádražní  a přišla o kabelku, ve které měla kormě stokoruny i doklady, brýle deštník a další osobní věci.

V souvislosti s těmito případy apelujeme na občany, aby byli obezřetnější a své věci si pečlivěji hlídali. Je třeba počítat s tím, že v letním teplém počasí stačí trocha požitého alkoholu  či jen pozdní návrat domů a člověk snadněji podlehne únavě.

Své cennosti si proto uschovejte, aby nebyly viditelné na první pohled a zabezpečte tak, aby bylo pro zloděje nemožné jejich odcizení. Například peněženku či mobilní telefon je vhodnější si uložit do přední kapsy oděvu a neponechávat je v odloženém batohu či tašce. Kabelky si nikdy neodkládejte, mějte je stále při sobě, dbejte na zapnuté zipy apod., ať předejdete zbytečným nepříjemnostem.

Zvukový záznam:2108.mp3

por. Andrea Cejnková, 21. srpna 2017

vytisknout  e-mailem