Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději katalyzátorů obviněni

TEPLICKO - Krádeže má na svědomí trojice z Duchcova; Viděli jste nehodu? 

Zloději katalyzátorů obviněni

     V měsících únoru a březnu řádila na Teplicku partička zlodějů, která se zaměřovala na katalyzátory z vozidel. Tři muži ve věku 23,25 a 27 let si vždy přes den vyhlédli objekt svého zájmu a v noci se vrátili, aby pod rouškou tmy násilně z podvozku aut demontovali katalyzátory. Tyto následně zpeněžili ve sběrně druhotných surovin v litoměřickém okrese. Celkem majitelům vozů odcizením 10 kusů katalyzátorů vznikla škoda přes 60 tisíc korun.
     Dobrou prací policistů z duchcovského obvodního oddělení a z teplické kriminální policie se podařilo ztotožnit všechny tří osoby, které se na krádežích různou měrou podílely. Jedná se o obyvatele Duchcova, kteří řádili nejen ve svém rodném městě, ale i v Dubí, Jeníkově, či Oseku. Všem třem bylo sděleno obvinění z krádeže ve spolupachatelství. V případě odsouzení hrozí dvěma z nich až dvouletý trest odnětí svobody. Třetí může ve vězení strávit o rok více, neboť již byl v minulosti za krádeže odsouzen.    

Viděli jste nehodu?

     K dopravní nehodě mělo dojít v době od 22:30 hodin dne 14. května 2022 do 17:00 hodin dne 15. května 2022 v Teplicích v ulici Fibichova. Na parkovací ploše za domem č.p. 1842 měl nezjištěný řidič s nezjištěným vozidlem poškodit pravý přední rok zaparkovaného vozidla Seat Leon. Poté pravděpodobný viník z místa ujel, aniž by splnil svou zákonnou povinnost. V případě poznatků k nehodě zavolejte na linku dopravního inspektorátu 974439260.

17. května 2022
por. Bc. Ilona Gazdošová
tisková mluvčí
PČR ÚO Teplice

vytisknout  e-mailem