Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloději dopadeni krátce po činu i s lupem. Upozornil na ně náhodný svědek.

ČESKOLIPSKO - Dva nezaměstnaní Českolipané si chtěli přilepšit krádeží alkoholu. 

Zhruba hodinu po půlnoci upozornil policisty prostřednictvím tísňové linky 158 místní občan na podezřelou dvojici, která se pohybuje v blízkosti baru Koruna  v Havířské ulici na sídlišti Sever v České Lípě a vynáší nějaké věci oknem z restaurace ven. Na místo proto okamžitě vyjela nejbližší motorizovaná hlídka a ta na místě zadržela nejrpve 26letého muže a o několik minut později  i jeho o pět let mladšího kamaráda. 

Starší ze zadržené dvojice měl u sebe několik lahví tvrdého alkoholu a vůbec nebyl schopen policistům vysvětlit, jak k nim přišel. Okolnosti ale byly výmluvné samy o sobě. Mladý muž se nacházel kousek od místa, kde se někdo čerstvě  vloupal do restaurace, z níž zmizely lahve alkoholu stejných značek, jaké měl tento podezřelý ve svém  batohu.

Jeho komplic u sebe nic z lupu neměl a přeci se ke spolupráci na tomto vloupání okamžitě přiznal. Bylo zřejmé, že jsou zadržení muži nečekaným zásahem policistů značně zaskočeni. K vloupání do baru se doznali oba.

Vnikli do něj po rozbití okna, kudy pak alkohol vynášeli. Do příjezdu policejní hlídky stačili odcizit alkoholické nápoje za zhruba 5 000 korun, přesnou škodu majitel vyčíslí až po inventuře zboží. Na dalších 7 000 korun ho vyjde oprava rozbitého okna. Policisté oba zadržené obvinili ze spolupachatelství na přečinech krádeže a poškození cizí věci. Za to je soud může poslat až na dva roky do vězení.

7. 3. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem