Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zloději byli zkušení a rychlí

BRNO: Kriminalisté objasnili přes třicet případů vloupání do aut se škodou více než tři sta tisíc korun. 

Brněnští kriminalisté z 2. oddělení, kteří se věnují prioritně vyšetřování majetkové trestné činnosti, mají za sebou velký kus práce. Podařilo se jim objasnit sérii případů vloupání do vozidel v Brně a dalších městech České republiky.

Podezřelými jsou dva muži z Brna ve věku pětapadesát a osmatřicet let. Od února mají mít na svědomí nejméně třiatřicet případů. Jedná se o zkušené zloděje, kteří si vybírali na parkovištích především vozidla Škoda Octavia, Škoda Fabia a překonání zabezpečení jim trvalo pouze několik minut.

Většinou využívali okamžiku, kdy si majitelé odskočili nakoupit a v autech ponechávali cennosti. Dvojice z aut brala peníze, elektroniku (notebooky, navigace, mobilní telefony) a veškeré další osobní věci, které bylo možno následně zpeněžit. Kromě majetkové újmy často majitelům způsobili řadu dalších nepříjemností odcizením dokladů, flash disků s uloženými daty, klíčů od bytů, od kanceláří apod.

V několika případech muži odcizili i platební karty, se kterými se pokusili o neoprávněný výběr peněz. Úspěšní byli například v únoru, kdy se vloupali do zaparkované Felicie v obci Dolní Morava. Odcizili platební kartu a bezprostředně potom v obci Králíky vybrali z bankomatu patnáct tisíc korun.

Svým jednáním tak dvojice zlodějů způsobila celkovou škodu více než tři sta tisíc korun. Oba muži jsou stíhaní pro trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které jim může hrozit až pětiletý pobyt ve vězení.

por. Bc. Andrea Cejnková, 10. srpna 2017

Odkazy do noveho okna

nářadí

nářadí 

Detailní náhled

1 TK_auta_Brno_5

1 TK_auta_Brno_5 

Detailní náhled

2 TK_auta_Brno_4

2 TK_auta_Brno_4 

Detailní náhled

3 TK_auta_Brno

3 TK_auta_Brno 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem