Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději benzínu dopadeni

TEPLICE - Většina pohonných hmot zbůhdarma vytekla a další zprávy. 

Zloději benzínu dopadeni
     Zloděje, kteří nejméně ve dvou případech kradli ze zaparkovaných vozidel pohonné hmoty, dopadli tepličtí policisté. Trojlístek mladíků ve věku 22, 20 a 19 let minulý týden ve dvou dnech následujících po sobě prorazil nádrže vozidel, v obou případech značky Škoda Felicia, ze kterých odcizili benzín. Do připraveného kanystru nechali pokaždé odtéct pět litrů Naturalu, zbytek pohonných hmot zbytečně vytekl na vozovku. Celková škoda přesáhla částku čtyř tisíc korun, všem bylo sděleno podezření z přečinu krádeže spáchaného ve spolupachatelství, za což je může soudce poslat až na dva roky za mříže.
 
Chtěl peníze, nebo se zahřát?
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Proboštově vloupal do skleníku na zahradě rodinného domu. Lapka vnikl po vytržení planěk z plotu na pozemek a následně z neuzamčeného skleníku odnesl dva prodlužovací kabely a teplomet. Motivem jednání neznámého pachatele mohla být touha po penězích, ale možná se chtěl lapka pouze zahřát, ovšem na cizí úkor. Ať vedlo lapku ke krádeži cokoliv, může za své jednání putovat až na dva roky do vězení.
 
Spravedlnosti dlouho neunikal
     Pouhý jeden den se před spravedlností skrýval 24letý muž, který se vyhýbal nástupu do vězení. Ve středu vydal soudce příkaz k dodání odsouzeného do výkonu trestu odnětí svobody, na jehož podkladě bylo vyhlášeno po muži celostátní pátrání. Včera v podvečer ho kontrolovala hlídka policistů z oddělení hlídkové služby, která osobu eskortovala do cely a následně rovnou do teplické věznice.
 
Na výživném dluží 160 tisíc
     Na neuvěřitelných 160 tisíc korun se vyšplhala částka, kterou dluží 54letý muž na výživném na své dítě. Od roku 2005 totiž neplatí alimenty na svého syna, ačkoliv mu byla tato povinnost uložena pravomocným rozhodnutím soudu. Nedbalý otec byl obviněn z přečinu zanedbání povinné výživy, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
Teplice, 3. 2. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem