Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zloděje policisté okamžitě dopadli

CHEBSKO – Ze svého lupu se dvojice mužů neradovala ani deset minut. 

Sedmadvacetiletý muž společně se svým osmnáctiletým kamarádem měli v pozdních nočních hodinách dne 17. 1. 2019 vniknout na pozemek rodinného domu v Chebu. Tam měli poničit zámek do dřevěné kůlny a následně z ní odcizit křovinořez. To jim ale zřejmě nestačilo, protože při odchodu z pozemku měli ještě vzít náhradní díly na kotle. Okamžitě potom, co z místa odešli, tak majitele rodinného domu probudil psí štěkot. Ten na to pohotově zareagoval a šel si své věci ven zkontrolovat. Třiašedesátiletý muž zjistil, že se mu někdo vloupal do kůlny a proto hned přivolal policii.

Po bleskovém příjezdu policejní hlídky muž sdělil, co vše se mu ztratilo a okamžitě tak začalo hledání možných pachatelů. Výbornou spoluprací hlídek z obvodního oddělení Cheb – město se podařilo během několika málo minut objevit v parku dvojici mužů. Následně se v jejich blízkosti podařilo najít náhradní díly na kotle. O několik metrů dále pak policisté objevili za stromem schovaný křovinořez. Všechny věci tedy policisté zajistili, muže zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Po provedených úkonech policisté z obvodního oddělení Cheb – město sdělili sedmadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu poručování domovní svobody a přečinu krádeže. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za podobný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

Jeho osmnáctiletému komplici policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

prap. Jakub Kopřiva
21. 1. 2019

vytisknout  e-mailem