Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloděj z šaten kriminalistům neunikl

Pražští kriminalisté zadrželi během několika dnů šestatřicetiletého muže, který se vloupal do školy, hotelu a sportovního areálu. Celkem způsobil škodu za bezmála dvě stě tisíc korun. 

Nezvaný host navštívil na začátku února zázemí sportovního areálu v pražské Bubenči, kde během několika málo minut prohledal odložené věci sportovců. Z místa si odnesl několik peněženek s platebními kartami, se kterými následně několikrát zaplatil v jízdenkovém automatu ve stanici metra Dejvická. Poškozené svým jednáním způsobil škodu za bezmála pět tisíc korun.

Kriminalisté z 3. oddělení Prahy I zajistili kamerové záznamy z nejbližšího okolí a začali po neznámém muži pátrat. Po důkladném vyhodnocení kamer zjistili, že hledaný má s největší pravděpodobností na svědomí další dvě krádeže. Jeho podoba se totiž shodovala se zlodějem z vysoké školy, který si na začátku prosince odnesl ze skříňky peněženku s doklady a finanční hotovostí a dále s podezřelým z lednového vloupání do hotelové recepce v Praze 6, odkud odcizil hotovost ve výši více než dvacet tisíc korun. 

Na základě získaných poznatků se kriminalisté podezřelému dostali zanedlouho na stopu a zadrželi ho. V den jeho dopadení ještě stihl vyloupit zázemí jednoho z obchodů v Praze 1, kde odcizil více než sto tisíc korun. Lustrací zadrženého zjistili, že byl teprve před čtyřmi měsíci propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, kde si odpykával šestiměsíční trest za krádeže a nyní se tak nachází stále v podmínce. Kriminalisté dále zjistili, že zadržený má na svědomí dalších přes dvacet skutků, ke kterým se také z velké části přiznal. S ohledem na tyto skutečnosti byl zadržený vzat do vazby. 

V případě odsouzení za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, může strávit za mřížemi další tři roky. 

por. Richard Hrdina - 13. února 2024

vytisknout  e-mailem