Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloděj z Pařížské dopaden

Kriminalisté zadrželi muže, který se vloupal do auta, ze kterého odcizil věci za čtvrt milionu korun. 

Zaparkovaný luxusní vůz v Pařížské ulici v centru Prahy neunikl pozornosti zloděje. Osmého května, po desáté hodině večerní, nezjištěným předmětem rozbil zadní okénko a během chvíle z vozidla odcizil kabelku a batoh s osobními věcmi, mezi kterými byly i platební karty a cestovní pas. Ihned poté utekl neznámo kam. Svým jednáním způsobil majiteli škodu přesahující čtvrt milionu korun. 

Detektivové z osmého oddělení Prahy I začali ihned po neznámém muži pátrat a zajistili všechny dostupné kamerové záznamy z okolí místa krádeže. Jejich vyhodnocením a také díky velmi dobré osobní a místní znalosti kriminálního prostředí, poznali osobu pachatele a zbylo ho jen vypátrat. Vzhledem k tomu, že se podezřelý nezdržoval v místě svého bydliště a byl neustále v pohybu i mimo Prahu, spadla klec až po necelém týdnu. Kriminalisté ho zadrželi v ulici Burešova v Praze 8 a ke krádeži se ihned poté doznal. 

 Zadržený sedmačtyřicetiletý muž není žádný zlodějský začátečník. Má již přes dvacet záznamů v trestním rejstříku a z posledního nepodmíněného trestu odnětí svobody byl propuštěn loni v prosinci. Právě i z těchto důvodů kriminalisté podali státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného do vazby, čemuž vyhověl a soudce posléze recidivistu poslal do vazby. 

V současné chvíli je vazebně stíhaný muž obviněný ze spáchání trestných činů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci, za což může v případě odsouzení skončit za mřížemi až na dalších pět let. 

por. Bc. Richard Hrdina - 23. května 2023

vytisknout  e-mailem