Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloděj z obchodního centra

Neznámý muž využil doby před otevřením obchodů ke krádeži. Poznáváte ho? 

Dvaadvacátého února, okolo osmé hodiny ranní, se procházel obchodním centrem na náměstí Republiky v Praze 1, ale na otevření obchodů nečekal. Nejprve se vkradl do jedné z provozoven, odkud odcizil osobní věci a platební kartu jednoho ze zaměstnanců a o pár minut později vypáčil vstupní dveře a pokladnu jedné z restaurací. Podezřelý muž svým jednáním způsobil celkovou škodu převyšující částku šedesát tisíc korun. Během krádeže se  pokusil dostat i do okolních prodejen, to se mu však naštěstí nepodařilo.

Kriminalisté šetřením zajistili kamerový záznam, na kterém je muž velmi dobře zachycen. Nejprve zkouší vstupní dveře, které byly v té době ještě uzamčeny, a po chvíli vstupuje do prodejny ihned poté, co zaměstnanec přichází do obchodu. Ten si nezvaného hosta všiml a vyprovodil ho ven s odkazem na otevírací dobu.

Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo víte, kde se pohybuje, kontaktujte prosím linku 158. Děkujeme.

Neznámý zloděj je podezřelý ze spáchání trestných činů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání pozměnění platebního prostředku, za což může v případě dopadení a odsouzení, strávit až dva roky za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina – 11. března 2022

vytisknout  e-mailem