Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloděj v policejní uniformě - aktualizace

Policisté hledají muže, který v policejní uniformě vykradl servis s elektronikou. 

Policisté z místního oddělení Žižkov řeší případ krádeže peněz a dvou mobilních telefonů v servisu elektroniky na Husitské ulici v Praze 3. Do servisu přišel muž v policejní uniformě s tím, že se mu v notebooku zasekla sim karta. Ač to normálně není zvykem, tak technik nechal zákazníka v obchodě samotného, protože si myslel, že se jedná o policistu a působil na něj důvěryhodně. Mezi tím, co byl technik v dílně, tak muž prohledal obchod, odcizil dva mobilní telefony a hotovost z poklady. Celkem tak způsobil škodu za téměř třicet tisíc korun. Přibližně po patnácti minutách se technik vrátil i s opraveným notebookem a ve své dobrotě za opravu ani nic nechtěl. To ale ještě nevěděl, že ho muž v uniformě okradl.

Jednání podezřelého a jeho podobu zachytila kamera a nyní pátráme po jeho totožnosti. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158. Za trestný čin krádež mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Kriminalisté, kteří na případu pracují, jsou přesvědčení, že se o pravého policistu nejednalo a muž byl pouze do policejní uniformy oblečený.

por. Bc. Jan Daněk – 8. 6. 2019

Aktualizace: Díky medializaci případu se kriminalistům ozvali lidé, kteří muže v uniformě na záběrech poznali. Devětatřicetiletého podezřelého pak kriminalisté k případu vyslechli a ten se ke krádeži přiznal.  Mimo jiné uvedl, že policejní uniformu našel a po krádeži ji spálil. Také se potvrdila domněnka kriminalistů a o policistu se nejednalo.

S mužem kriminalisté zahájili trestní stíhání pro trestný čin krádež, za což v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Děkujeme všem, kteří pátrání po muži věnovali pozornost.

por. Bc. Jan Daněk – 22. 7. 2019

vytisknout  e-mailem