Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj v kradené octavii nedojel daleko

ČESKOLIPSKO - Díky pohotovosti policistů skončil zloděj aut v poutech. 

Ve středu v půl páté ráno zkontroloval pohledem z okna majitel své osobní vozidlo značky Škoda Octavia 1Z, zaparkované v ulici Alexandrovská na sídlišti Špičák v České Lípě, a když vyšel o deset minut později na balkon,  zjistil, že tam už nestojí. Hned proto vytočil známou tísňovou linku Policie ČR 158 a krádež auta nahlásil. Měl obrovské štěstí, že reagoval v tak krátkém časovém úseku po spáchání krádeže. Policisté okamžitě vyhlásili po šedé octavii pátrání a obsadili silnice, které by si pachatel mohl zvolit k úniku.

Zhruba v 5.15 hledané vozidlo spatřila motorizovaná  hlídka v Mimoni, která monitorovala příjezdovou komunikaci ve směru od České Lípy. Jakmile policisté zapnuli maják a rozsvítili nápis "STOP POLICIE",  řidič odcizeného vozidla značně znervózněl a začal najíždět na obrubník. O újezd se ale nepokusil a po chvilce zastavil. Svému zadržení se pak nijak nebránil.

Na služebně policisté zjistili, že operační středisko přijalo mezi tím na linku 158  ještě informaci o pokusu o odcizení jiné octavie, a to v ulici Na Slovance v České Lípě, ke kterému došlo téhož rána. Zde zloděj neuspěl proto, že byla sofistikovaně zabezpečena proti krádeži. I tento případ měl na svědomí 37letý muž, kterého policisté zadrželi v kradené octavii v Mimoni.  Své činy nezapíral a s policisty spolupracoval. Včera si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečiny krádeže a poškození cizí věci. Jeho trestní stíhání bude probíhat na svobodě. V ulici Na Slovance zanechal na spínací skříňce škodu 5 000 korun. Hodnotu octavie odcizené v Alexandrovské ulici  její majitel vyčíslil částkou 118 000 korun. Policisté mu ji již vrátili.

 

9. 12. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem